تعداد صفحات:38
نوع فایل:word
فهرست مطالب:
چکیده
واژه های کلیدی
مقدمه
تعریف حسابداری
نقدی بر استانداردهای حسابداری برای ایران
ارزش های حسابداری
ارزش های اجتماعی
شیوههای تدوین چارچوب نظری و استانداردهای حسابداری
رویکردهای حاکم بر تدوین استانداردهای حسابداری بخش عمومی
عوامل توسعه نیافتن حسابداری در ایران
استاندارد حسابداری مالی شماره 12
استاندارد حسابداری شماره 15
ضرورت تدوین استاندارد حسابداری سود هر سهم در ایران
تغییر طبقهبندی سرمایهگذاری ها
بررسی تطبیقی استانداردها
خلاصه و نتیجه گیری
منابع
چکیده:
استانداردهای حسابداری، مقررات حاکم بر چگونگی انجام کار حسابداری هستند. استانداردها بعنوان قواعد پایدار مورد پذیرش همگان قرار میگیرند، اما در عمل بطور دائم در تغییراند. استانداردهای حسابداری معمولاً شامل سه بخش هستند : شرح مسئله، بحث مستدل یا ارائه راه هایی برای حل مسئله،ارائه راهحل مطلوب.
یکی از رویدادهای بسیار مهمی که در سالهای اخیر در جامعه حسابداری کشور به وقوع پیوست، تدوین استانداردهای حسابداری ایران بر مبنای استانداردهای بینالمللی حسابداری و الزام به رعایت آن در تهیه صورتهای مالی بود. از آن جا که این استانداردها شامل تغییراتی در برخی از روشها و رویههای مورداستفاده نسبت به سالهای قبل از الزام به رعایت استانداردها بود، این احتمال همواره وجود داشت که قابلیت مقایسه صورتهای مالی زیر سوال رود. به این ترتیب در این مقاله قابلیت مقایسه صورتهای مالی، در قبل و بعد از الزام به رعایت استانداردهای حسابداری مورد بررسی قرار میگیرد.
مقدمه:
استانداردهای حسابداری ایران عمدتاً با استانداردهای بینالمللی مطابقت دارد، از جمله موارد مطابقت کامل، استاندارد حسابداری شماره 15 تحت عنوان (حسابداری سرمایهگذاری ها) است که با استاندارد بینالمللی شماره 25 مغایرتی ندارد. براساس استاندارد حسابداری شماره 15، سود سهمی موجب تغییر در مبلغ دفتری سرمایهگذاری نمیشود. طبق همان استاندارد سرمایهگذاری های کوتاه مدت سریعالمعامله در بازار را میتوان در صورت های مالی به ارزش بازار منعکس کرد و سود یا زیان حاصل از تغییرات قیمت آن ها را در طی دوره به حساب درآمد یا هزینه دوره منظور نمود. از طرف دیگر براساس استاندارد حسابداری شماره 3 تحت عنوان (درآمد عملیاتی)، سود حاصل از سرمایهگذاری هایی که به روش ارزش ویژه ثبت نشده است، در زمان احراز حق دریافت توسط سهامدار، شناسایی میشود.
این مقاله به ارائه مسائل، اشکالات یا ابهاماتی میپردازد که در مورد موضوعات بالا و کاربرد آن ها وجود دارد.
مفروضات و اصول حسابداری یک سری مفاهیم کلی هستند که به کارگیری صحیح آن ها مستلزم تدوین ضوابط اجرایی است که راهنمای به کار گیری آن ها در عمل باشد.
در ایران بر اساس بند 4 تبصره 2 قانون تشکیل سازمان حسابرسی و ماده 6 قانون اساسنامه سازمان حسابرسی، وظیفه تدوین و تعمیم اصول و ضوابط حسابداری و حسابرسی به این سازمان محول شده است.
:: برچسبها:
ابهامات, اساسنامه, استاندارد, استانداردهای حسابداری, جامعه, حسابداری, حسابرسی, دانلود پروژه, سازمان حسابرسی, سرمایه گذاری, سهامدار, صورتهای مالی, مقررات ,
:: بازدید از این مطلب : 99
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0